
Recept voor de lekkerste tempeh marinade
Zoals beloofd deel ik mijn recept voor de lekkerste tempeh marinade! Direct naar het recept.
Laatst schreef ik al een artikel over alle voedingsstoffen die in tempeh zitten. En de geweldige gezondheidsvoordelen natuurlijk. Lees het zeker even terug als je het gemist hebt, je vindt het artikel hier.
Smaak
Tempeh kan heel erg lekker zijn, maar je moet wel even weten hoe je het het beste kunt klaarmaken. Net als tofu, heeft tempeh van zichzelf geen uitgesproken smaak. Daardoor kun je heel goed zelf smaak toevoegen door het te marineren.
Recept voor de lekkerste tempeh marinade
Mijn favoriete marinade zie je op bovenstaande foto. Hieronder het recept.
De ingrediënten voor 300 gram tempeh:
- 300 gram (biologische) tempeh
- 2 eetlepels tamari of sojasaus
- duim verse gember
- 1 theelepel sambal (of meer als je van pittig houdt)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- zwarte peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- scheut citroensap
- bonusingrediënt: scheutje vloeibaar rookaroma (kun je ook weglaten)
- eventueel aanlengen met een klein beetje water
De marinade maak je simpelweg door alle bovenstaande ingrediënten te mengen in een bakje. Snijd vervolgens de tempeh in kleine blokjes en roer het door de marinade. Laat het minstens een uur intrekken voor het beste resultaat.
Tip: marineer je tempeh ’s ochtends alvast en laat het de rest van de dag in de koelkast staan.
Wat je kunt maken met deze gemarineerde tempeh?
Het mooie van deze marinade voor tempeh, is dat je er daarna alle kanten mee op kunt. De gemarineerde tempeh smaakt lekker op zichzelf, bijvoorbeeld gebakken in de oven of airfryer.
Ik maak er zelf graag een compleet gerecht van door het te wokken met veel groenten. Het is lekker met met rijst of (volkoren) noodles.
Recept met de gemarineerde tempeh
Bak de gemarineerde tempeh met een scheutje water. Voeg daarna zoveel verschillende groenten toe als je wilt!
Lekkere groentes bij dit recept zijn: witte kool, chinese kool, spitskool, groene kool, boerenkool, paksoy, sperziebonen, champignon, shiitake, bloemkool, broccoli, wortel, ui, courgette, taugé, pompoen. Oftewel: kijk wat je in de koelkast hebt liggen of wat in de aanbieding is en leef je uit!
Kijk ook eens op foto om te zien wat ik zelf allemaal gebruikte.

De marinade geeft al veel smaak af aan je gerecht. Soms voeg ik nog een extra ‘sausje’ toe op basis van miso, pindakaas of zonnebloempasta.
En natuurlijk extra kruiden: komijn, kruidnagel, citroengras, koriander, laos en verse knoflook zijn bijvoorbeeld lekker. Ook zeewier is een lekkere en gezonde toevoeging aan dit gerecht.
Ik at het met biologische volkoren basmatirijst en wat rode kool on the side.
Smakelijk eten!
En nu…?
Ga je het recept binnenkort uitproberen? Laat me zeker weten wat je ervan vond!
Wil je de volgende artikelen niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.
Kun je niet wachten en wil je direct aan de slag met je gezonde leefstijl? Je kunt bij mij terecht voor coaching.
Heb je een vraag of kun je wel wat hulp gebruiken? Stuur me een bericht en laat me weten waar je tegenaan loopt.
Add A Comment