De route

 • Meld je aan
  Het is belangrijk dat we beiden vertrouwen hebben in een vruchtbaar proces. Daarom plannen we eerst een gratis kennismaking, ook als je je al meteen hebt ingeschreven voor een coachingsroute. Als de klik er is, kun je je direct officieel aanmelden voor je coachingsroute.
 • Intakegesprek
  We laten er geen gras over groeien en plannen direct een intakegesprek. Voorafgaand aan het gesprek stuur ik je een vragenlijst toe die je zelf vast invult. In dit gesprek staan jouw doelen en uitdagingen centraal. Wat is echt belangrijk voor je in het leven? Je houdt jezelf een spiegel voor, veel dingen zullen duidelijk worden. We nemen hiervoor uitgebreid de tijd, houd rekening met een uur tot anderhalf uur.
 • Persoonlijke Doelen
  Tijdens de intake wordt duidelijk wat jouw persoonlijke doelen zijn voor dit traject. We beginnen met kleine stapjes, niet alles tegelijk! Dit zorgt ervoor dat het behapbaar blijft. Met kleine stapjes kom je uiteindelijk het verst.
 • Coaching
  Tijdens de route hebben we verschillende coachingsgesprekken. Daarin staat jouw ontwikkeling volledig centraal. We kijken waar je tegenaan loopt en hoe je verder kunt komen. Opgeven is geen optie. De gesprekken duren een uur. Tussentijds kun je altijd bij mij terecht voor al je vragen, en krijg je mails met informatie en inspiratie.
 • Oogsten
  Waar je het allemaal voor doet: de vruchten plukken van ons harde werk. Met jouw nieuwe gezonde leefstijl voel jij je fitter en heb je meer energie. Je bent klaar voor de rest van jouw leven. Duurzaam gezond, natuurlijk!

Klinkt goed, dat wil ik ook!

Extra bonussen

 • Gepersonaliseerd voedingsschema
  Ontvang een persoonlijk, eventueel geheel plantaardig, voedingsschema. Geheel afgestemd op jou situatie en voorkeuren. Leer hoe je volwaardig plantaardig kunt eten, zodat je geheel vrij bent om hier vaker voor te kiezen. Zonder bang te zijn om iets te kort te komen.
 • Rendez-vous
  Na ongeveer 3 maanden spreken we elkaar weer en kun je me vertellen hoe het nu gaat. We vieren je successen en je krijgt nog wat laatste tips.

Wat je verder nog wilt weten

 • Gesprekken vinden wandelend plaats, in de natuur (Tilburg). Daar komt de coaching het best tot zijn recht! Je bent ook welkom online.
 • Hoewel ik een BLCN-gecertificeerd leefstijlcoach ben, wordt een individueel coachingstraject bij een leefstijlcoach helaas (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraar. Sommige werkgevers zijn wel bereid om te investeren in het welzijn van hun medewerkers. Vraag bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn.
 • Benieuwd naar de algemene voorwaarden? Je kunt ze hier downloaden.

Zien we elkaar snel?

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten. En jij?

Yes, laten we kennismaken

Lees de veelgestelde vragen of stel je vraag direct hier

Wanneer kan ik beginnen?

Snel! Wanneer je je aanmeld via het inschrijfformulier krijg je binnen 1 dag bericht van mij. We plannen we een kennismaking in, vaak nog in dezelfde week. Je kunt ook direct zelf een kennismaking inplannen in mijn agenda, op een tijd die jou uitkomt. Als er een goede klik is tussen ons kunnen we direct starten met de coachingsroute die je hebt gekozen en zijn we op weg!

Direct je gratis kennismaking plannen

Waar vinden de coachingsgesprekken plaats?

We doen de gesprekken in principe online via video. Als je in de buurt van Tilburg woont is er de mogelijkheid tot wandelcoaching in de buitenlucht, of we spreken af in mijn praktijkruimte.

Is de coaching bedoeld om af te vallen?

Als dat tot je doelen behoort, zeker weten!

Ik eet niet volledig plantaardig en ben dit ook niet plan – wil je me toch coachen?

Absoluut. Ik accepteer en respecteer je zoals je bent, je bent vrij om je eigen keuzes te maken. Wel zal ik je stimuleren om op zoek te gaan naar een gezond voedingspatroon dat bij je past – meer plantaardig eten is hier mogelijk een onderdeel van.

Ik houd niet van sporten of ben er momenteel fysiek niet toe in staat. Is dat een probleem voor de leefstijlcoaching?

Natuurlijk niet, ik accepteer en respecteer je zoals je bent. Jouw mogelijkheden en voorkeuren zijn altijd leidend. Binnen deze kaders zoeken we naar een gezonde weg die bij je past. Wel kan het zijn dat ik je ga uitdagen om buiten je comfort zone te komen.

Ik wil graag een los adviesgesprek met je, kan dit?

Zeker weten. Heb je geen behoefte aan een volledige coachingsroute, maar wil je wel graag advies van mij? Geen probleem, neem contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.

Ik twijfel over welke coachingsroute het meest geschikt voor mij is, en nu?

Laten we om te beginnen een (gratis) kennismaking inplannen. Vaak wordt dan wel duidelijk waar je het meeste baat bij hebt.

Direct je gratis kennismaking plannen

Ik heb medische klachten, zoals een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes. Kan ik wel bij je terecht?

Zeker weten, je bent welkom! En niet alleen dat – we streven ernaar om met je gezondere leefstijl je klachten en/of medicatie te verminderen.

Hoe ziet een (gratis) kennismakingsgesprek met je eruit?

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer een kwartier tot een half uur en vindt plaats via videocall. Het gesprek is vooral bedoeld om te kijken of we een goede match zijn. En om je eventuele twijfels weg te nemen. Ik ben benieuwd naar je persoonlijke situatie en wat je graag zou willen. Uiteraard kun jij ook je vragen aan mij stellen. Aan het eind van het gesprek is duidelijk of er wederzijds vertrouwen is. Alleen dan hebben we een goede basis voor het starten van een coachingsroute.

Direct je gratis kennismaking plannen

Ik vind het best veel geld en twijfel of ik wel zo’n investering in mijzelf wil doen. Is het het waard?

Bedoel je: ben ik het waard? Ik snap je twijfel, en ooit zou ik precies hetzelfde gedacht hebben. Zie het als een investering in jezelf, nu en in de toekomst. Op dezelfde manier doormodderen als je nu doet kost je veel tijd en energie. En uiteindelijk ga je toch op een punt komen dat er iets moet veranderen. Met alle gevolgen van dien. En dan kost medische zorg bovendien ook geld. Blijf het voor, of voorkom erger, door nu in te grijpen.

Maar het voelt egocentrisch, om in mezelf te ‘investeren’…. ?

Toch is het dat alles behalve. Als jij je goed voelt en veel energie hebt, heb je ook meer te geven aan je omgeving. Aan je geliefden, je werk, je hobby’s, de buurvrouw.. Bovendien zul je een inspiratie zijn voor anderen. Familie, vrienden, je (toekomstige) gezin. Als je weet hoe je gezond (meer) plantaardig kunt eten, bespaar je bovendien elke dag dat je ervoor kiest om plantaardig te eten 4000 liter water, 20 kilo graan (als veevoer) en 9 kilo CO2 uitstoot. Hoezo egoïstisch? Goed voorbeeld doet volgen. Dus wees dat goede voorbeeld!

Ik ben benieuwd hoe je te werk gaat, kan ik dit ergens teruglezen?

Jazeker, lees deze pagina eens.

Is coaching wel effectief?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit en de resultaten van coaching. Daaruit blijkt steeds dat coaching een bewezen en effectief hulpmiddel is voor persoonlijke ontwikkeling (zie hier een samenvatting van wetenschappelijke artikelen over coaching). Dit geldt zeker ook voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. De vraag hiernaar is de laatste jaren dan ook enorm toegenomen.

Iedereen kan zich toch coach noemen?

Dat klopt, en er is momenteel een wildgroei aan coaches op allerlei vlakken. Wil je verzekerd zijn van kwaliteit, kies dan voor een gecertificeerd coach. Zo’n coach moet voldoen aan allerlei kwaliteitseisen om de certificering te behouden. Zelf ben ik BLCN gecertificeerd en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Leefstijlcoaches.

Ik baal ervan dat ik het me niet alleen lukt, het voelt als falen. Ben ik nu de enige die een coach nodig heeft?!

Nee, je bent zeker niet de enige. Ik snap hoe je je voelt: het liefst wil je alles alleen opknappen. Ga eens bij jezelf na: oordeel je over je vrienden ook zo streng als over jezelf? Alsjeblieft, gun jezelf wat je ook anderen gunt. 

Heb je nog een andere vraag?

Stel hem hieronder, ik zal via email reageren.