Inspiratie en informatie over een gezonde leefstijl

De website Natuurlijk duurzaam gezond is er vooral om jou te inspireren en informeren over een gezonde leefstijl. In de artikelen zet ik tips & tricks op een rijtje zodat jij hiervan kunt profiteren. Ik gun namelijk iedereen een natuurlijk, duurzaam en gezond leven.
Op deze pagina lees je meer over mij. Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw duurzame gezonde leefstijl? Speciaal voor jou heb ik met Elvro Leefstijlcoaching twee coachingsroutes ontwikkeld. Zodat het ook jou lukt om je weer fit en vitaal te voelen!

Zorgprofessionals verwijs ik graag naar deze pagina voor meer informatie.

Natuurlijk, duurzaam en gezond leven, zonder moeite?
Het kan!

Hoi, ik ben Eline,

een BLCN-gecertificeerd coach. Ik ben de eigenaar van Natuurlijkduurzaamgezond.nl en van Elvro Leefstijlcoaching. Dit vult elkaar mooi aan. Op de website vind je veel informatie over een gezonde leefstijl waar je meteen gebruik van kunt maken. Als jij liever precies wilt weten wat voor jou het beste is of als je hulp nodig hebt bij de verandering, bied ik met Elvro Leefstijlcoaching extra persoonlijke hulp. Omdat alleen weten wat gezond leven inhoudt pas de eerste stap is, daarna begint het pas echt. In dit hele proces ben ik er voor jou.

Via deze weg is een gezonde leefstijl ook voor jou haalbaar. En het maakt je leven mooier en makkelijker. Samen werken we aan een duurzame en gezonde leefstijl die bij jou past. En ontdek je hierin je eigen weg. Met een ijzersterke gezondheid waarmee je nog jaren vooruit kan!

Duidelijkheid

Met Elvro Leefstijlcoaching wil ik graag duidelijkheid scheppen in alle tegenstijdige adviezen. Want het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om gezond te leven. Integendeel, in essentie komt het er juist op neer dat je je ontdoet van overbodige ballast. Terug naar je basis, terug naar je natuur. Natuurlijke beweging, buitenlucht, offline zijn, onbewerkte plantaardige voeding. Dat klinkt eenvoudig en eigenlijk is het dat ook. De uitdaging is vooral om los te breken uit je huidige patronen en om je staande te houden in onze moderne wereld. Want hoewel we biologisch weinig verschillen van onze verre voorouders, is onze omgeving wel ingrijpend veranderd. Het oerinstinct dat nog steeds in jou zit is geprogrammeerd om pijn te vermijden en is uit op beloning. Stel je voor: door om te leren gaan met dat deel van jezelf heb jij straks geen last meer van alle verleidingen uit onze moderne wereld!

Bovendien benaderen we je gezondheid op holistische wijze. Alle aspecten van je leefstijl komen aan bod: voeding, beweging, ontspanning en slaap. Samen kijken we waar je tegenaan loopt en waar optimalisatie mogelijk is. En hoe. Alles hangt met elkaar samen, dus om je echt energiek te voelen is het belangrijk om naar alle aspecten te kijken. Afvallen is bijvoorbeeld erg lastig als je ’s nachts niet voldoende slaapt of als je stress ervaart. Door naar het hele plaatje te kijken vergroot je je kans op het behalen van je doelen.

Duurzame gezonde leefstijl

Wanneer je de gezonde leefstijl hebt gevonden die voor jou werkt, zal deze ook duurzaam zijn. We onderzoeken eerst wat voor jou echt belangrijk is. En wat staat je in de weg? Vaak ben je het zelf en beginnen we hier. Maar we kijken ook naar je leefomgeving. Geen snelle (tijdelijke) oplossingen dus, we gaan grondig te werk. Je gezonde leefstijl is dan niet iets dat je moet ‘volhouden’ maar iets dat voortaan bij jouw leven hoort. Moeiteloos.

Natuurlijk kijken we ook naar je eetpatroon . Wanneer je voor je gezondheid meer plantaardig gaat eten, lever je hiermee ook een positieve bijdrage aan een betere wereld. Dubbele winst dus!
Wil je best je bijdrage leveren aan een betere wereld door (meer) plantaardig te eten, maar wil je wel zeker weten dat je geen voedingsstoffen tekort komt? Dan is een coachingsroute echt iets voor jou!

Mijn verhaal

Vroeger was ik niet zo bezig met mijn gezondheid. Veel ervan ging vanzelf goed. Ik fietste elke dag 20 kilometer op en neer naar school, at mee met wat de pot schaft, had geen last van stress en ik hield van slapen. Pas later in mijn leven kreeg ik meer moeite met omgaan met stress. Na het plotselinge overlijden van mijn vader was er veel verdriet, en daarna veel zorgen voor mijn terminaal zieke moeder. De leegte werd nog groter door onze onvervulde kinderwens. Ik moest eerst op een dieptepunt komen om de kracht te vinden om met mijn verdriet om te gaan. Ik ging mediteren, een belangrijke katalysator voor essentiële veranderingen in mijn leven. Het gaf rust. Inzicht. Ruimte. Richting. Ik had weer zin om me te ontwikkelen, ging lezen en leren, zelfs weer studeren. Na jarenlang slecht slapen ervaarde ik eindelijk dat het wel weer lukte.

Duurzaamheid

Ik leerde ook veel over plantaardige voeding. Ik was er eerder niet zo mee bezig en heb de eerste 30 jaar van mijn leven zonder er verder over na te denken veel vlees, vis en zuivel gegeten. Maar ik werd me bewust van het feit dat dierlijke producten uit de supermarkt niet in een fabriek gemaakt worden. En dat er dierenlevens mee gemoeid zijn. Ik houd van de natuur en van dieren. Waarom at ik ze dan op? Ik ging me ook bezig houden met duurzaamheid. Recyclen, zoveel mogelijk tweedehands kopen, zonnepanelen op het dak. Toen kwam ik erachter dat het eten van dierlijke producten helemaal niet zo duurzaam is. Sterker nog, het is één van de aanpassingen in je leven waarmee je de grootste impact kan maken op je voetafdruk op deze wereld.

Bloed doneren

Langzaamaan ging ik dierlijke producten steeds meer vermijden. Maar ik wist toen nog niet hoe een volwaardig plantaardig voedingspatroon eruit zag, en liet alleen dingen weg. Totdat ik een paar keer achter elkaar te horen kreeg dat mijn HB te laag om te doneren bij Sanquin bloedbank. Ik besloot om op een verantwoorde manier 100% plantaardig te eten en mij hierin te verdiepen. Mijn HB was snel weer op peil en sindsdien ga ik met trots elk half jaar een halve liter bloed doneren. Zonder problemen. Ik leef met meer compassie, in lijn met mijn waarden. Bovendien voel ik me gezonder en fitter dan ooit. Een volwaardig plantaardig voedingspatroon is namelijk niet alleen beter voor de wereld, maar ook voor je eigen gezondheid.

Volwaardig plantaardig

Toen ik me ging verdiepen in volwaardig plantaardige voeding, viel mijn mond soms open van verbazing. In onze cultuur en opvoeding is het zo vanzelfsprekend om dierlijke producten te eten. Sterker nog, ik was ervan overtuigd dat dit nodig was voor mijn eigen gezondheid. Fantastisch om te leren dat je alle noodzakelijke voedingsstoffen kunt halen uit plantaardige voeding. En dat zonder de schadelijke stoffen die je binnenkrijgt als je wél dierlijke producten eet. Denk aan cholesterol, verzadigd vet, carcinogenen in rood en bewerkt vlees, zware metalen in vis. Bovendien kan een onbewerkt plantaardig voedingspatroon veel ziekten voorkomen, en geeft het verbetering bij veel (chronische) ziekten. Deze enorme potentie van plantaardige voeding deel ik graag met de wereld, en met jou.

Drijfveer

Zelf moest ik veel te jong afscheid nemen van mijn beide ouders. Daarna leerde ik over de kracht van plantaardige voeding en een gezonde leefstijl. Hier ligt direct een belangrijke drijfveer voor Elvro Leefstijlcoaching: ik wil voorkomen dat jou of jouw dierbaren hetzelfde overkomt. Het is een cliché, maar je gezondheid is je kostbaarste bezit. Goed voor jezelf zorgen is voor iedereen belangrijk, en ik geloof dat het met een beetje hulp ook voor iedereen haalbaar is. Dus ook voor jou

Waarom Elvro?

Ben je nieuwsgierig waar de naam Elvro vandaan komt? Voor mij heeft het vooral sentimentele waarde. Mijn vader was eigenaar van een garagebedrijf in Boekel, garage Elvro. De autowereld heeft op mij nooit een grote aantrekkingskracht gehad, maar op deze manier kan ik zijn naam toch voortzetten 🙂

Missie

Veel (chronische) ziekten kun je voorkomen door een gezonde leefstijl. Maar in de moderne wereld staan we steeds verder weg van onze natuur en er zijn steeds meer verleidingen. Helaas is het niet mogelijk om de wereld van de ene op de andere dag te veranderen. De oplossing is simpel: stop met vechten en leer ermee omgaan. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen hierbij te helpen. Met een focus op meer plantaardige voeding zorgt dit niet alleen voor gezondere mensen, maar ook voor een gezondere planeet.

Je leefstijl heeft natuurlijk invloed op hoe je je vandaag voelt. Een gezonde leefstijl geeft je meer energie en je gaat er beter uitzien. Je immuunsysteem is beter in staat om virussen te bestrijden. Maar ook je risico op het ontwikkelen van chronische ziekten zoals diabetes type II, hart- en vaatziekten en zelfs kanker kun je positief beïnvloeden.

Dit inzicht maakt dat ik jou graag wil helpen met een gezonde leefstijl. Je hebt maar één lichaam, dus wees er zuinig op.

Gecertificeerd leefstijlcoach

Elvro Leefstijcoaching staat ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Leefstijlcoaches, ik ben geregistreerd als BLCN-gecertificeerd leefstijlcoach en voldoe aan de strenge kwaliteitseisen. Daarmee onderscheidt Elvro Leefstijlcoaching zich van andere coaches.
Naast de opleiding tot leefstijlcoach heb ik mij gespecialiseerd in plantaardige voeding. Ik behaalde het Plantbased Nutrition Certificate aan Cornell University en deed de opleiding tot Voedingsdeskundige en Plantaardig Voedingsdeskundige. Verder volgde ik diverse cursussen aan de Universiteit van Wageningen, waaronder Nutrition, heart disease and diabetes en Nutrition, excercise and sports.
Wil precies je weten hoe ik te werk ga? Lees dan hier over mijn werkwijze.

Genoeg over mij. Ik ben benieuwd naar jou!

Lees hieronder de veelgestelde vragen of stel je vraag direct hier

Wanneer kan ik beginnen?

Snel! Wanneer je je aanmeld via het inschrijfformulier krijg je binnen 1 dag bericht van mij. We plannen we een kennismaking in, vaak nog in dezelfde week. Je kunt ook direct zelf een kennismaking inplannen in mijn agenda, op een tijd die jou uitkomt. Als er een goede klik is tussen ons kunnen we direct starten met de coachingsroute die je hebt gekozen en zijn we op weg!

Direct je gratis kennismaking plannen

Waar vinden de coachingsgesprekken plaats?

We doen de gesprekken in principe online via video. Als je in de buurt van Tilburg woont is er de mogelijkheid tot wandelcoaching in de buitenlucht, of we spreken af in mijn praktijkruimte.

Is de coaching bedoeld om af te vallen?

Als dat tot je doelen behoort, zeker weten!

Ik eet niet volledig plantaardig en ben dit ook niet plan – wil je me toch coachen?

Absoluut. Ik accepteer en respecteer je zoals je bent, je bent vrij om je eigen keuzes te maken. Wel zal ik je stimuleren om op zoek te gaan naar een gezond voedingspatroon dat bij je past – meer plantaardig eten is hier mogelijk een onderdeel van.

Ik houd niet van sporten of ben er momenteel fysiek niet toe in staat. Is dat een probleem voor de leefstijlcoaching?

Natuurlijk niet, ik accepteer en respecteer je zoals je bent. Jouw mogelijkheden en voorkeuren zijn altijd leidend. Binnen deze kaders zoeken we naar een gezonde weg die bij je past. Wel kan het zijn dat ik je ga uitdagen om buiten je comfort zone te komen.

Ik wil graag een los adviesgesprek met je, kan dit?

Zeker weten. Heb je geen behoefte aan een volledige coachingsroute, maar wil je wel graag advies van mij? Geen probleem, neem contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.

Ik twijfel over welke coachingsroute het meest geschikt voor mij is, en nu?

Laten we om te beginnen een (gratis) kennismaking inplannen. Vaak wordt dan wel duidelijk waar je het meeste baat bij hebt.

Direct je gratis kennismaking plannen

Ik heb medische klachten, zoals een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes. Kan ik wel bij je terecht?

Zeker weten, je bent welkom! En niet alleen dat – we streven ernaar om met je gezondere leefstijl je klachten en/of medicatie te verminderen.

Hoe ziet een (gratis) kennismakingsgesprek met je eruit?

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer een kwartier tot een half uur en vindt plaats via videocall. Het gesprek is vooral bedoeld om te kijken of we een goede match zijn. En om je eventuele twijfels weg te nemen. Ik ben benieuwd naar je persoonlijke situatie en wat je graag zou willen. Uiteraard kun jij ook je vragen aan mij stellen. Aan het eind van het gesprek is duidelijk of er wederzijds vertrouwen is. Alleen dan hebben we een goede basis voor het starten van een coachingsroute.

Direct je gratis kennismaking plannen

Ik vind het best veel geld en twijfel of ik wel zo’n investering in mijzelf wil doen. Is het het waard?

Bedoel je: ben ik het waard? Ik snap je twijfel, en ooit zou ik precies hetzelfde gedacht hebben. Zie het als een investering in jezelf, nu en in de toekomst. Op dezelfde manier doormodderen als je nu doet kost je veel tijd en energie. En uiteindelijk ga je toch op een punt komen dat er iets moet veranderen. Met alle gevolgen van dien. En dan kost medische zorg bovendien ook geld. Blijf het voor, of voorkom erger, door nu in te grijpen.

Maar het voelt egocentrisch, om in mezelf te ‘investeren’…. ?

Toch is het dat alles behalve. Als jij je goed voelt en veel energie hebt, heb je ook meer te geven aan je omgeving. Aan je geliefden, je werk, je hobby’s, de buurvrouw.. Bovendien zul je een inspiratie zijn voor anderen. Familie, vrienden, je (toekomstige) gezin. Als je weet hoe je gezond (meer) plantaardig kunt eten, bespaar je bovendien elke dag dat je ervoor kiest om plantaardig te eten 4000 liter water, 20 kilo graan (als veevoer) en 9 kilo CO2 uitstoot. Hoezo egoïstisch? Goed voorbeeld doet volgen. Dus wees dat goede voorbeeld!

Ik ben benieuwd hoe je te werk gaat, kan ik dit ergens teruglezen?

Jazeker, lees deze pagina eens.

Is coaching wel effectief?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit en de resultaten van coaching. Daaruit blijkt steeds dat coaching een bewezen en effectief hulpmiddel is voor persoonlijke ontwikkeling (zie hier een samenvatting van wetenschappelijke artikelen over coaching). Dit geldt zeker ook voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. De vraag hiernaar is de laatste jaren dan ook enorm toegenomen.

Iedereen kan zich toch coach noemen?

Dat klopt, en er is momenteel een wildgroei aan coaches op allerlei vlakken. Wil je verzekerd zijn van kwaliteit, kies dan voor een gecertificeerd coach. Zo’n coach moet voldoen aan allerlei kwaliteitseisen om de certificering te behouden. Zelf ben ik BLCN gecertificeerd en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Leefstijlcoaches.

Ik baal ervan dat ik het me niet alleen lukt, het voelt als falen. Ben ik nu de enige die een coach nodig heeft?!

Nee, je bent zeker niet de enige. Ik snap hoe je je voelt: het liefst wil je alles alleen opknappen. Ga eens bij jezelf na: oordeel je over je vrienden ook zo streng als over jezelf? Alsjeblieft, gun jezelf wat je ook anderen gunt. 

Heb je nog een andere vraag?

Stel hem hieronder, ik zal via email reageren.