kumquats

Eet de regenboog: kumquats

Kumquats: je ziet ze niet vaak, maar ze zijn wel erg lekker. Zoals je op de foto ziet, zijn het schattige kleine citrusvruchten. Ze worden ook wel dwergsinaasappel genoemd. Kumquats zijn namelijk niet veel groter dan een druif, je kunt ze in een keer opeten.

Wat zijn kumquats?

Kumqats zijn familie van de sinaasappel en groeien onder andere in Spanje. Je kunt ze kopen in de biologische of etnische supermarkt, op de markt, bij de groenteboer of in de supermarkt rondom de feestdagen.

Kumquats zijn gezond..

Net als andere citrusvruchten zijn kumquats erg gezond. Ze zijn rijk aan vitamine C, vitamine, calcium en koper. Daarnaast bevatten ze veel vezels, goed voor je microbioom.

In de schil van de kumquat zitten veel polyfenolen en flavonoïden, beiden krachtige antioxidanten. Je eet ze dus het liefst met schil en al!

..en lekker!

De smaak is van kumquats is heerlijk! Ze smaken heel citrusachtig, lekker fris. Een combinatie van sinaasappel, citroen en grapefruit. Je kunt ze met schil en al eten, heel handig. Wel even goed wassen.

Kumquats zijn lekker om zo te eten, maar je kunt ze ook heerlijk verwerken in een salade. Ook zijn kumquats heel lekker in cake en (bananen)brood.

Of gebruik ze, zoals ik graag doe, als topping van je smoothiebowl.

Kende jij deze bijzondere vruchtjes al en heb je ze wel eens gegeten?

En nu…?

Hopelijk heeft dit artikel je geïnspireerd eens kumquats te proeven. Kijk eens of je ze kunt vinden in een winkel bij jou in de buurt en eet de kleine vruchtjes zo uit het vuistje.

Wil je de volgende artikelen niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Kun je niet wachten en wil je direct aan de slag met je gezonde leefstijl? Je kunt bij mij terecht voor coaching.


Heb je een vraag of kun je wel wat hulp gebruiken? Stuur me een bericht en laat me weten waar je tegenaan loopt.

Referenties

Add A Comment