flexibel ontspannen

Flexibel plannen, meer ontspannen. Het loont!

Wie flexibel kan en durft te plannen, kan beter ontspannen. En daar pluk je zeker de vruchten van! Er zijn van die dagen waarop je best flexibel je eigen tijd kunt indelen. Misschien omdat je vanuit huis werkt, een vrije dag hebt of de kinderen naar de grootouders zijn.

Hoe deel jij je dag dan in?

flexibel ontspannen

Naar buiten!

Zelf heb ik een eigen onderneming, en soms is dat heerlijk!

Want wie kan er nu op een willekeurige maandagmiddag zomaar besluiten om naar het bos te gaan om van de zon te genieten. Oké, het leven van een ZZP-er brengt zeker genoeg uitdagingen met zich mee. Wat dacht je van weinig zekerheid, veel verantwoordelijkheid en eigenlijk ben je nooit echt ‘vrij’, want er is altijd nog wel wat te doen.

Maar het geeft ook juist veel vrijheid. Je kunt je eigen doelen stellen, je eigen visie naleven en het vraagt veel creativiteit. Én je kunt je eigen tijd indelen.

Zo had ik vanmorgen een afspraak buiten de deur, maar vanmiddag heb ik bewust vrij gehouden vanwege het zonnige weer. Een deel van mijn planning heb ik gister al kunnen afstrepen. Ja, op een zondag. Maar het gaf me vanmiddag wél de ruimte die ik nodig had! Door flexibel te plannen zorgde ik ervoor dat ik vandaag wat extra tijd had om te ontspannen.

Want het was super mooi weer en de zon scheen. Altijd heel erg welkom in februari!

Wij genoten dus van een fijne wandeling in het bos, in de zon. Op maandagmiddag.

We maakten een wandeling van nog geen 1,5 uur. Niet zo lang dus, maar lang genoeg om even lekker op te laden in de natuur.

Flexibel ontspannen

Steeds meer mensen kunnen hun tijd flexibeler indelen, nu er meer thuis wordt gewerkt. Het is misschien even omschakelen, om vrije tijd te plannen midden op een maandagmiddag. En op de ‘geijkte’ vrije momenten (zoals weekends en avonden) te werken om dit te ‘compenseren’.

En ik realiseer me dat het lang niet voor iedereen mogelijk is, in combinatie met een gezinsleven bijvoorbeeld.

Outside the box

Maar mocht je wel in de gelegenheid zijn: denk eens ‘outside the box’ en profiteer ervan.

Ga eens na: waar geniet jij van? Wat zorgt bij jou voor ontspanning? En op welke momenten zou je dat het liefste doen?

Sport je bijvoorbeeld het liefst ’s ochtends? Maak daar dan tijd voor door eerder op te staan, of door wat langer door te werken. Zo hoef je niet na je werk en eigenlijk tegen je zin je sportkleren aan te doen. (of misschien komt het er dan wel helemaal niet meer van).

Ben je graag buiten in de zon? Kijk of het lukt om een lange lunchpauze te plannen voor jezelf, waarin je lekker naar buiten gaat op een mooie dag. Combineer het eventueel met een andere (bel)afspraak. Al wandelend kun je ook prima praten en overleggen.

Zou je graag wat meer tijd doorbrengen met een geliefde, vriendin, familielid? Kijk of het lukt om jullie agenda’s soms wat meer op elkaar af te stemmen. Ook als dat betekent dat een van jullie dan op een andere tijd werk of taken moet ‘inhalen’.

En nu…?

Ik ben benieuwd, deel jij je tijd wel eens zo in dat je op een random maandagmiddag iets voor jezelf kunt gaan doen?

Of ben jij zo flexibel dat je weleens tijd vrijmaakt voor dingen die je leuk en belangrijk vindt en waardoor je kunt ontspannen? Ook al moet je daarvoor je agenda helemaal anders indelen?

Soms is het lastig om te zien waar je prioriteiten liggen. Of zie je alleen maar beren op de weg, in plaats van mogelijkheden. Dan kan het fijn zijn om het er samen met iemand over te hebben.

Klinkt dit herkenbaar? Loop jij hier ook tegenaan? Weet dat je het niet alleen hoeft te doen.

Je kunt bij mij terecht voor coaching, ik help je graag verder.
Heb je een vraag of kun je wel wat hulp gebruiken? Stuur me een bericht en laat me weten waar je tegenaan loopt.

Add A Comment